tisdag 8 maj 2012

Bodegas Aalto 2009

Jag är svårt drabbad av Spanska sjukan! En pandemi med ett särdeles svårbehandlat tempranillovirus som sprider sig i vinkällaren och enda sättet att få bukt med influensasymptomen är att beställa ytterligare ett 18-pack Aalto 2009 från www.decantalo.com för EUR 25:-/st och konsumera snarast möjligt. Jag verkar också ha svårt för att bli immun mot Ribera del Duero tintofino genuppsättningen av sjukan då denna variant har drabbat mig extra hårt.

En svartmustig yta med blålila inslag tumlar runt. Doften är packad med fat, blommor, vanilj och en angenäm plommonsötma. Smakcentrum drabbas hårt av körsbärskompott, sten, vanilj, vanilj, vanilj........men fy f----n vad bra detta är. Mycket vassa tanniner men kraften, balansen och smaken har gett ett ytterst välkomponerat pressresultat!

Publikt? Ja det är absolut ingen svårtillgänglig sur Chianti från ett maffiagarage!
Parkeristiskt? Absolut men jag tror inte Jay Miller har varit med här.............har inte han fått sparken???
25 EURO? Tack för detta. 100% prisvärt!

Heureka!!!!!!!!  Ett humant prissatt vin som är överj...vligt gott! Bästa standard Aalto hittills!

94p
Bodegas Aalto 2009


4 kommentarer:

 1. Faaaaaasen.. Numera slut på decantalo. Dystert!

  SvaraRadera
 2. Neeeeejjjjjj......jag som skulle lägga ett 18-pack för framtida korkdragningar..................ajajajajajajajaj!!

  SvaraRadera
 3. Hur förvaras vinerna på decantalo? Kan man vara säker på att inte få värmeskadade viner?

  SvaraRadera
 4. Hej Karl!
  Vad gäller denna fråga har jag inte någon som helst aning och detta aktualiserar naturligtvis internets baksidor. Väga risken att gå på en nit kontra möjligheterna och de många oslagbara priserna. Ta kontakt med Decantalo vetja så får du lite information. Har till dags datum inte fått någon flaska med "värmeslag" eller andra defekter från dem men detta är ju ingen garanti för alla framtida leveranser!

  SvaraRadera