tisdag 2 augusti 2011

De Trafford Shiraz 2006

Min favoritgård i Sydafrika och ett vin med muskler vars EPO-dopadedruvor blivit tvångsmatade med kreatin och färg. Vid mitt första besök i landet 2005 kunde man köpa dess seriösa shirazer på vingården för 150:- och dessutom ta med sig flaskan till någon av Stellenboschs många utsökta krogar. Korkavgift 50:-..............Tack så mycket! WS har öst poäng över gårdens shirazer vilket gör att priserna hänger med och nu kan man beställa De Traffords shirazer från http://www.ewine.eu/ för EUR 44:95 och med dessa priser har man ganska mycket att bevisa.

En lilaröd, tät och ogenomtränglig dryck hamnar i glaset. Doften är packat med choklad, peppar, lakrits och svartvinbär. En massiv frukt med inslag av söt krydda drabbar smaklökarna men här måste jag krypa till korset och konstatera att mitt favoritvin inte har den bästa balansen. Alkoholen (15,5%) dödar mycket av ovan intryck och slutsatsen blir ett lite för sötsliskigt vin med mycket kraft men inte mycket finess.

Om Ch. Pontet Canet skall representera Baryshnikov på Bolshoibaletten framstår De Trafford som en vilsen vakt från Stureplan vid samma balett med mycket muskler, imponerande med en upphöjd auktoritet men inte mycket balans och hjärna...........................

86-87p

De Trafford Shiraz 2006

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar