fredag 13 januari 2012

Clos Mogador 2008

Rene Barbier........Namnet förpliktigar kanske inte riktigt om man begrundar Systembolagets prislista och intuitivt är det mycket bulk, volym och viner av mycket tveksam kvalite. Det finns dock STORA undandag och Clos Mogador är en utav dem. 20 månader i fransk ek och med en blandning av 40% Grenache, 20% Carinena, 20% Cabernet sauvignon och 20% Syrah producerar man ett vin som blivit upphöjt av allt och alla de senaste åren. Köpet gjort via www.decantalo.com till ett pris av EUR 48:50 vilket gör att kraven är högt ställda ikväll. Om internet avskräcker så kan man köpa via Systembolaget och blir rånad på ytterligare någon hundralapp, eller två..........(71685).

Röd till ljusröd färg med inslag av mörkröda paletter. Ljusröda frukter, körsbär, svartvinbär och mineraler. Hmmm...svårdefinerbart detta....gott eller.......jättegott!!!! Konstig medelfyllighet med mycket kraft, balans, struktur och blir som en balettdansör som går på steroider. Barossa Valley möter Paulliac. Här har vi Priorat! Nog med plattityder men det här var verkligen jättebra. Tanniner och eftersmak lovar en lång och ljuv Törnrosasömn för att vakna om 5-10 år i klass med 1-2 CruBordeaux till reapris!

94p
Clos Mogador 2008

3 kommentarer:

 1. Hej. Du verkar ha handlat en del från Decantalo.com. Vad kostar frakten om man tar hem en låda om 6 eller 12 viner?

  Vänligen
  Micke J

  SvaraRadera
 2. Decantalo.com är mycket professionella och bra och snabba att ha att göra med. Skulle gärna lägga en order på lite Aalto för EUR 25 men här uppe i norr kryper kvicksilvret ner under -20gr nu och man vill inte riskera en vinleverans med "slushkaraktär" under denna period. Frakt finns på http://www.decantalo.com/en/help_c17/wine-shipping_c26/ men är 6pack EUR 24:90 och 12pack EUR 30:90. Optimal volym är 18 flaskor då frakten bara uppgår till EUR 36:90 upp till Sverige.

  SvaraRadera
 3. Tack! Nu hittade jag det. Jag har surfat runt och funnit många roliga och intressanta viner på denna sida. Ska göra ett försök. Tack för tipset.

  Micke J

  SvaraRadera