fredag 26 april 2013

Almirez 2010

Med våren kommer behovet att fylla på vinförrådet efter vinterns vedermödor (läs:konsumtion) och internet med dess möjligheter är en välsignelse för vinnördar som jag. Här finns svåråtkomliga flaskor med obskyra namn man aldrig hört talas om men är sinnet öppet finns möjligheter till fullträffar.

Toro verkar vara en region som ligger väldigt långt ifrån publika Rioja vad gäller stil på viner och pressresultat. Vi talar Tinto Fino, Tinto Toro eller Tempranillo men smaken är så olika att jag aldrig hade kopplat ihop olika viner med samma druva då stiler är helt olika. I Toro har vi Lakrisal förstärkt med Currant och Soyafest och Löfbergs Lila! Let´s go! Vi tar i med allt vi har och laddar! Här skall Parker få ett vin som inte går av för hackor.

Nja! Mer sönderhackat blir det allt då alla brutala smakintryck tar över och vi finner ett vin vars beståndsdelar försöker överträffa varandra. Lite bitter, mycket tanniner, full-sexy throttle bottle blir lite för mycket för mig. En fadd eftersmak ligger i bakgrunden efter varje klunk och antingen håller jag på att utveckla en otrevligt fisförnäm inställning tilll vissa regioner och stilar eller också håller jag på att bli en "AntiParker" som söker fel och brister på ett poänghaussat vin.

Om än billigt (EUR 16:90) Decantalo, men jag tror att ett par flaskor räcker för mig i alla fall!

"Man får vad man betalar för......................"

86p


Almirez 2010

5 kommentarer:

 1. Tack för det! Tycker jag bara har druckit tidigare poster hela vintern men nu har värmen kommit så nu blir det mycket internethandlande med förhoppningsvis nya upplevelser framöver.

  SvaraRadera
 2. Du verkar hyffsat väl bevandrad i Decantolos sortiment. Några bra tips, om man skulle slå till på en beställning? Utöver Aalto då...

  /Fredrik

  SvaraRadera
 3. Det är ju som bekant alltid svårt att veta då smaken är så olika men man kan ju se på utbudet att det finns mycket att tillgå. Om jag också hade obegränsat med "KWAN" skulle jag gärna beställa Emilio Moros två toppar ex Valderramiro 2008, Sanchomartín 2008, Clos Mogador är jättebra, Bodegas Artevino Malpuesto, Roda I, Cirsion......dyr dyr. Har inte under åren lyckats finna "fynd" i den meningen att man köper ett vin för - EUR 15:- och får en upplevelse för livet. Tyvärr kostar alltid kvalite!

  SvaraRadera
 4. Att tro att himlen öppnar sig för €15 är nog naivt, som du nämner. Däremot brukar man kunna hitta riktigt guldkorn runt €20-30 som ger mycket glädje för rimlig slant.

  Roda och Sela verkar båda ligga OK i pris, men det mest intressanta är kanske det stora utbud som inte finns i Sverige. Men också klart större chanstagning!

  SvaraRadera