onsdag 1 maj 2013

Juniper Estate Cabernet Sauvignon 2009

Ett växande problem för mig den senaste tiden är den ökande lusten att hälla ut de inköpta, nya, oprövade flaskorna vid första korkdragningen eller kapsylvridningen. Mina krav, och i många fall lite orealistiska förväntningar, på de oprövade korten resulterar i en allt större frustration över den högst mediokra smak som generellt utvecklar sig i vinflaskor i prisläget under 200:- flaskan. Alla vill ju finna det där fyndet eller den där vingården på väg upp i kvalitetsnivå och pris innan alla poäng väller över från allehanda mer eller mindre kända och okända vin journalister runt om i världen. Jag får väl kanske trösta mig med att man måste stå ut med att smaka mycket dynga för att lära sig uppskatta de riktiga topparna.........eller också struntar man i att försöka ta genvägar och bara köper kvalité framöver.

Önskelista (realistisk) framöver.
1. Dunn Howell Mountain 
2. Clarendon Hills (inte Astralis om inte någon bjuder!)
3. Jim Barry Armagh
4. Eben Sadie Columella
5. Glaetzer Amon-Ra
6. Felton Road Pinot & Chardonnay
7. Någon god från Bourgogne Sauzet?
8. Mer, mycket mer från USA
9. God Reisling från Tyskland
10. Kaesler Old Bastard

"Spring ej på alla bollar" och sålunda bollar som inte skall köpas framöver:
1. Sangiovese och Barolo
2. Châteauneuf-du-Pape 
3. Rioja
4. Toro
5. Amarone

Då kommer vi till en ny bekantskap från Margaret River i västra Australien. Juniper Estate är en av de äldsta vingårdarna i regionen och är kända för att producera viner med hög kvalité till bra priser. Låter som ett bra köp!

 En ganska ljusröd färg i glaset då aluminiumkapsylen vridits bort. Fantastisk uppfinning detta. Inga korkdefekter här! En medelfyllig doft med associationer till Bordeaux med lite finlemmade doser av violer, tobak och cederträ. En försiktig ek behandling gör drycken mycket europeisk i utförande. Finns inte mycket av Barossaattack här! Smaken är idag ganska tanninvass men inte på något sätt sötsliskig som en del  av Aussievinerna har en tendens att smaka. Svartpeppar, svarta vinbär, lite krispiga cabernetfrukter med ett medellångt avslut. På alla sätt ett vacker och helt OK hantverk som är väl värt sina £18.75 köpt via www.slurp.co.uk. 

91p

Juniper Estate Cabernet Sauvignon 2009  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar