tisdag 6 december 2011

Bodegas El Nido Clio 2007

Sydväst om Valencia i Spanien ligger regionen Jumilla där denna vingård är belägen. Regionen är känd för sina högkvalitativa Monastrell(eller Mourvédre)- druvor och ovan vin är producerat av 70% Monastrell och 30% Cabernet Sauvignon. Produktionen uppgår till 40.000 flaskor av Clio och 5.000 flaskor av flaggskeppet El Nido som jag kanske får stifta bekantskap med någon gång i framtiden om ekonomin och prioriteringarna faller på plats. Inköpt via www.decantalo.com för EUR 34:20:-.

Åh, en härligt mörkröd, kraftig djupmörk/svart plommonfärg snurrar runt i karaffen. Doften är en mix av korvrökighet, vanilj, kaffe, mörk frukt med en liten pepprighet i bakgrunden. Det smakar rent ut sagt skitgott om man får utrycka sig rakt och tvärt. Toffeekola, svartvinbär, vitpeppar, lakrits och en hel del högkvalitativ ek. Eftersmaken hänger kvar minut i munnen och vinet är förvånansvärt drickvänligt redan idag med mjuka tanniner.

22-26 månader tokdopad vinextrakt ur ektunnor gör att träsmaken kanske, eventuellt och nästan är övermäktig men jag har svårt att tycka att det förstör balansen. Ett toppvin från fantastiska Spanien igen!

93p
Bodegas El Nido Clio 2007

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar