lördag 26 mars 2011

Warwick Trilogy/Estate Reserve 2007

Har alltid haft en förkärlek för den Nya Världens Viner då jag upplever de bästa exemplen från dessa länder väl kan konkurrera med bra producenter här i Europa dock till bättre priser. Ett bra exempel på detta är Stellenboschs Warwick Trilogy EUR 16:50 www.ewine.eu
Här har vi en mix av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot i en mycket angenäm och välkomponerad blandning. Efter att ha provat de flesta av det bästa som den sydafrikanska vinindustrin har att erbjuda tillhör detta vin den absoluta toppen tillsammans med De Trafford, Thelema, Boekenhoutskloof och Eben Sadie.
Färgen är djup mörk lila med en ogenomtränglig täthet med mörkröda kanter. Det här är ungt! I doften kan man känna klara vaniljtoner, ceder och stark fruktkrydda. Smaken innehåller en del kaffe, mörka bär, lite rökig korv men har ganska vassa tanniner. Kommer med tiden att rundas av och bli mer harmonisk då vissa smaker spretar lite grann men överlag ett mycket gott och välgjort vin.

91p
Warwick Trilogy/Estate Reserve 2007


2 kommentarer:

 1. Härligt med ett nyavärlden orienterat perspektiv.

  Hur upplever du rökigheten i denna? Jag har överlag svårt för de SA viner som jag provat, tycker att de bokstavligen stinker lite väl mycket..

  Om du skulle rekommendera en blandlåda från ewine, vad skulle vara i den? Högst moderata fraktpriser men utbudet är jag pinsamt ovetande om.

  Hoppas att du forsätter i samma stil, behövs lite andra perspektiv..

  Mvh David

  SvaraRadera
 2. Sydafrikanerna har en egenskap att sticka ut lite för mycket för sitt eget bästa men det finns trots allt några ljusglimtar som också blir bättre och bättre med åren. Var där på resa 2005 och 2007 och åkte runt bland ett 30 tal vingårdar och min absoluta favoritvingård är De Trafford. Köpte då deras toppshiraz på vingården för 150:-. Ett antal WS-poäng senare är den tyvärr uppe i EUR 45:-....konkurrerar med mycket annat bra då...En mix av De Trafford Blueprint Shiraz, De Trafford Cab Sauvignon, Warwick Trilogy och kanske någon flaska Spice Route Flagship Syrah skulle jag ta som första intro. till "bättre" SA viner till och börja med. Lycka till!

  SvaraRadera