fredag 1 juli 2011

Bodegas Aalto PS 2006

"Vinbegär"- ett resultat av alltför höga ambitioner som inte är kompatibelt med börsen!?

Ibland drabbas man av ett begär som gäller en speciell flaska av någon speciell årgång eller producent. Den är antagligen för dyr eller för svåråtkomlig men man vill till varje pris i alla fall testa och kosta vad det kosta vill för man kan alltid finna en orsak till att den är värd priset! Så har fallet varit med Bodegas Aalto PS för mig och hur skall man uppbringa denna? Testade producentens andra vin under maj månad vilket gav mersmak och vill av någon outgrundlig anledning upp i kvalité......någon som känner igen sig? Vid semesterresan i maj och besöket hos SA Cisterna i Alcudia bärgades denna flaska för EUR 54:-.

"Detta vinprojekt fick se dagsljuset så sent som 1999 och det är Maiano Garcia förre chef vinmakare på Vega Sicilia med 30 års erfarenhen av att göra viner i världsklass. På sin högra sida så finner ni oxå förra chefen för hela Consejo Regulador i Denominacion de Origen Ribera del Duero (92-98) Javier Zaccagnini . 32 hektar börjades det med och är nu uppe i 43 hektar, det är givetvis Tinta Fino som odlas (klon av Temperanillo) På vissa platser på är rankorna uppe mot 100 år gamla. Sen är det är inte alla år som det görs Aalto PS pga av att druvorna inte håller den extremt höga kvalitet som Mariano och Javier ställer för kvalitet. 2002 och 2007 gjordes inte Aalto PS. Håll nu i hatten! 32 månader får vinet vila i faten och detta märks på vinets otroliga kryddighet men med fräck elegans!
Drick nu men gör inget om du lägger undan en flaska i 5 år."
(http://gastrovin.blogspot.com/2010/07/bodega-aalto-ps-ribera-del-duero.html)

Färgen är brunröd med en tät och ogenomtränglig färg. Doften genomsyras av dopade körsbär, hallon, jordgubbar, vaniljpinne och tobak. Ahhhhhh! KANON! En väldoserad ekplanka är spikad i glaskanten och man måste bara uppleva doften, kraften och smällen i munnen då denna drabbar smaklökarna. Ganska vassa tanniner men inget som stör mig idag. Detta är ett sjuhelvetes vin! Lite för mycket kapad ek initialt men denna mildras med luften i karaffen, mängden utsökt dryck i skallen och magen. Ett kanonvin!

För er alla som tycker att Systembolaget är ett bra inköpsställe kan jag rekommendera inköp via http://www.divine.se/ och då får ni böta 895:- per flaska!!!!!!!!!!!!!
Om ni kan läsa och skriva och inte har något emot att beställa 18 flaskor Superspanjorer på internet kan jag rekommendera http://www.decantalo.com/ som tar EUR 58:40 per flaska men då tillkommer ca 40 SEK per flaska i frakt och skatt. Det innebär att vårt eminenta och haussade Systembolag med dess anhang till importörer och distributörer bara debiterar ca 50% extra i pris för att Ni vid beställning här i 9 fall av 10 skall få veta att:

1. -vinet är slut
2. -det finns inte på depån
3. -inte få veta någonting-bara vänta hemma utan besked om vad som hänt med beställning

En manual för alla osäkra köpsugna internetpionjärer hur man går tillväga:
1. Ta fram kreditkort (förslagsvis med täckning).
2. Beställ önskade viner på site någonstans inom EU.
3. Hämta SKV5386 på http://www.skatteverket.se/ och betala in 291:33 för 18 flaskor på ert skattekonto. (om ni inte vill spela roulette med paketet och riskera omhändertagande via Tullverket)
4. Automatiskt få hemskickad en deklaration från Skatteverket som man i stort sett bara skriver under och skickar tillbaka.
5. Vänta på leverans till dörren-inget köande på fredag eftermiddag!!

Upphör med att handla 2 flaskor varje vecka på Systembolaget och ladda upp med kvalite till reapris för 2 månader framöver via internet och sluta göda "Bolagsmaffian" för f-n!95p
Bodegas Aalto PS 2006

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar