fredag 29 april 2011

Finca Sandoval Manchuela 2006

Ja ikväll var vi i Spanien för att avnjuta en av journalisten Victor de la Sernas bidrag för att höja mitt anseende på spanska viner via sitt vin från regionen Manchuela mellan Alicante och Madrid.

Vinet är blandat till 3/4 av Syrah och ytterligare en inblandning av Mourvedre och lokala Bobal druvan. Syrahinslaget gör sig inte riktigt tillkänna i färgen på vinet som trots allt har en ganska ljusröd glaskant med en djupblodröd mittkropp. Doften är packat med mörka frukter och kaffechoklad med ett inslag av en nykapat ekplanka av god kvalite. Smaken är relativt tanninvass med starka (för starka....?!) inslag av ovan träbit, mörka körsbär, mer choklad, kött kött kött kött och lite kanel. Eftersmaken är ganska lång med en liten liten bitter/besk grapefruktsyra som gör sig gällande på ett bra och angenämt sätt i kombination med köttfruktcocktailen. Tycker som helhet att vinet är gott--kanske kommer också att bli mycket gott men det påminner lite om de moderna lampor som ser ut som en cromad boll med ljusspröt som sticker ut åt alla håll. Vinet spretar ännu lite grann för en toppnotering men gott är det absolut och tänk vad mina andra flaskor kommer att smaka +2016 om man kan hålla korkskruven ifrån dem!

92p
Finca Sandoval Manchuela 2006

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar